ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish
ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish

נשמח לעמוד לשירותכם ולייעץ בכל עת!

כל המידע על בניית עצם

על מנת לבצע השתלת שיניים יש צורך בנוכחות של עצם במקום השתילה, ברוחב ובעומק מסוים. במידה ואין מספיק עצם במקום, השלב הראשון בהשתלה יעסוק בבניית עצם, ורק לאחר מספר חודשים תוכל להתבצע ההשתלה. על הסיכות לבניית עצם, כיצד מתבצע הטיפול ומה המידע החשוב בתחום, בעמוד שלפניכם.

מהן הסיבות לחוסר של עצם?

חוסר של עצם בשן מסוימת או במספר שיניים בפה, יכול לקרות בשל מספר סיבות: דלקת חניכיים מסביב לשן אשר גרמה לספיגה של העצם, או מחלת חניכיים פעילה. זה יכול לקרות בשם חוסר מולד של שיניים או עקירה של שיניים שנעשתה לפני זמן רב. סיבה נוספת לחוסר עצם היא קירבה לסינוס המקסילרי, בלסת העליונה. על מנת להבין ולהעריך מה כמות העצם החסרה, יש לבצע צילום סי טי שנותן לנו תמונת מצב.

 

מהיכן מתקבלים החומרים לעצם?

העצם המושתלת יכולה להיות עשויה מגוש אחד או מגרגרים אותם מכסים בקולגן סינטטי אשר מקבע את העצם החדשה אל העצם הקיימת ומחזק את העצם החדשה. העצם החדשה מתבססת על אחד משני המקורות הבאים:

  • מקור עצמי – עצם של המטופל עצמו
  • מקור חיצוני – עצם מבנק עצם, לאחר שעברה את כל הבדיקות הרלוונטיות. העצם הזו יכולה להתקבל מבני אדם אחרים, בעלי חיים או מאלמוגי ים, אשר קרובים לשיני אדם במבנה שלהם, או עשויה מחומרים סינתטיים.

בחלק מהמקרים ניתן לבצע השתלת עצם באותו הליך של השתלים, ובחלק מהמקרים יש לבצע השתלת עצם כהכנה לשתלים הדנטאליים, ורק לאחר מספר חודשים ניתן לבצע השתלה דנטאלית. כל מקרה לגופו ורופא השיניים המומחה בשתלים דנטאליים יוכל להמליץ לכם על ההליך המתאים לכם ביותר.

כיצד מתבצעת בניית עצם?

לפני שנפרט אודות תהליך בניית העצם, חשוב להדגיש כי כדי להצליח בתהליך, יש לשים לב לכמה תנאים מקדימים כגון: להימנע מעישון, להקפיד על היגיינה בריאה וטובה בחלל הפה, לא להפעיל לחץ על המקום, ולאזן מחלות כרוניות לא מאוזנות, כגון סכרת.

בניית העצם נעשית כמהלך מקדים להשתלה דנטאלית. במקרים רבים המטופל מקבל אנטיביוטיקה לפני תחילת הטיפול, על מנת לצמצם את האפשרות לזיהום. בהתאם לתנאי המטופל והמלצת הרופא, נקבע הטיפול. זה יכול להיות הרמת סינוס, הרחבת רכס, בניית עצם באמצעות בלוקים, בניית עצם בעזרת עצם מהאגן, בניית עצם עם אבקת עצם כתושה. כיום נהוג לעשות בניית עצם בעיקר באמצעות הרמת סינוס והרחבת רכס.

הניתוח נעשה בהרדמה כמובן, עושים חתך בחניכיים ומכניסים את העצם החדשה, לאחר הכנסת העצם סוגרים את החתך.

מה חשוב לדעת לגבי ההחלמה?

במהלך תקופת ההחלמה מתבצע צילום רנטגן וביקורת אצל הרופא, על מנת לוודא שהכל תקין, ושהעצם נקלטה בהצלחה. משך ההחלמה הרצוי יכול להיות בין 6-12 שבועות, ורק לאחר צילום ניתן לקבוע האם ההליך בוצע בהצלחה.

Call Now Button