ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish
ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish

נשמח לעמוד לשירותכם ולייעץ בכל עת!

מה זה ניתוח להרמת סינוס? מדוע עושים את זה? מה הסיכונים שבהליך ומה סוגי השתלים הרלוונטיים? כל המידע כל הרמת סינוס, בכתבה שלפניכם.

מה זה הרמת סינוס?

הסינוסים הם החללים בתוך עצמות הפנים, ושניים מהם נמצאים מעל הלסת העליונה, ומתחברים לחלל של האף דרך פתחים צרים, משני הצדדים. ניתוח להרמת סינוס הוא הליך כירורגי בו מבצעים במטופל שצריך לעבור השתלת שיניים, הליך של הרמת הסינוס

מדוע עושים הרמת סינוס?

מטופל שצריך לעבור השתלת שיניים ויש לו חוסר בעצם בלסת, עובר קודם כל הליך של הרמת סינוס. ההליך הזה נקרא "סינוס ליפט" והוא בעצם כולל השתלת עצם או תחליף עצם בלסת העליונה, בחלקה האחורי, על מנת לייצר יסוד יציב להשתלה של השתל הדנטאלי בהמשך.

אנו מבצעים הליך של הרמת סינוס כהכנה לשתל, מכיוון שהשתלים הדנטאליים מאפשרים לנו לתפקד באופן מלא גם במקרה של אובדן שיניים, ללא שימוש בשיניים תותבות.  כאשר עצם הלסת באיזור ההשתלה אינה מספיקה ויש צורך לבצע הגבהה של הסינוס והוספת עצם, ההליך נעשה באופן כירורגי, הרמת סינוס, כהקדמה להשתלה. מה שקורה בפועל הוא שהעצם או תחליף העצם מונחים מתחת לרקמה שמצפה את הסינוס.

הרמת סינוס פתוחה – שיטה פחות פולשנית שמציעה פיתרון למטופל אשר חסר לו עד כשני מ"מ עצם. השיטה הסגורה מבוססת על הליך בו מייצרים פתח קטן בלסת, היכן שחסרה שן, תחליף העצם מוחדר לסינוס, כך ניתן בהמשך להשתיל את השתל באותה פרוצדורה ולא להמתין זמן רב כמו בהליך הפתוח, שדורש המתנה של מספר חודשים, לעיתים.

הרמת סינוס סגורה – מיועדת למטופל שסובל מחוסר גדול בעצם. ההליך מייצר גישה באמצעות הלסת העליונה אל הסינוס, כך שיהיה אפשר להחדיר לאחר מכן את העצם או התחליף לחלל הסינוס. נדרש פרק המתנה של כחצי שנה, על מנת לוודא שהגוף יכול לייצר תאי עצם חדשים, ולהחליף את העצם שממוקמת. לאחר תקופת ההמתנה וקליטת העצם, ניתן להתקדם להליך ההשתלה הדנטאלית.

מה הסיכונים הכרוכים בהליך?

מכיוון שמדובר באיזור שסובל ממחסור בעצם, לא נתין לקחת את הסיכון ששתל דנטאלי יחדור בטעות לאיזור הסינוסים ויגרום לדלקת. על מנת לוודא שזה לא קורה, חשוב כמובן לבחור רופא שיניים מומחה ומנוסה, המצויד במכשור ברמה גבוהה ומתקדמת.

תופעת לוואי שיכולה להתרחש לאחר הניתוח, אשר לא אמורה להוות סיכון, היא הופעת בצקת. היא עשויה להחריף לאחר יומיים שלושה ולהיות מלווה בחום גבוה, במקרה כזה יש לפנות מיידית לרופא השיניים ולקבל טיפול.

לא מומלץ לטוס או לצלול לפחות כשבוע לאחר מועד הניתוח.

מה סוגי השתלים הרלוונטיים להליך?

שתל קצר – ברוב המקרים יתבצע שתל קצר, מכיוון שלמטופל אי עומק עצם עמוק דיו. שתל קצר מיועד לעצם בגובה של כחמש מ"מ.

שתל מחורר – אפשרות נוספת היא להיעזר בשתל מחורר שדרכו מחדירים את חומר בניית העצם.

בכל מקרה, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה להרמת סינוס ולביצוע שתלים דנטאליים, לפני ההחלטה אם להיכנס להליך.

Call Now Button