ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish
ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish

נשמח לעמוד לשירותכם ולייעץ בכל עת!

עקירות כירורגיות של שיני בינה כולל כלואות

אנשים רבים נרתעים למשמע המונח 'עקירה כירורגית', אך מדובר בהליך חיוני במקרים רבים. שיני בינה שצומחות מפריעות לשיניים האחרות, דוחקות אותן ממקומן וגם עלולות לגרום לדלקות. כדי למנוע את הבעיות האלו, חשוב לבצע עקירה כירורגית של שיני ביני אצל רופא שיניים. אם אתם זקוקים לעקירה כירורגית רגילה או עקירה של שיני בינה כלואות – המידע הבא יעזור לכם להגיע להליך מוכנים.

מה זו עקירה כירורגית?

עקירה 'רגילה' אצל רופא שיניים היא הליך פשוט יחסית שבמהלכו מאלחשים את אזור העקירה ומוציאים את השן. לעומת זאת, עקירה כירורגית היא שונה. בעקירות מהסוג הזה מבצעים הסרה מלאה של השן, יחד עם השורש שלה.

העקירה מתבצעת מתוך עצם הלסת שתומכת בשן, כאשר במקרים מסוימים יש צורך להסיר חלק קטן מאותה עצם. במקרים אחרים הרופא המטפל יחתוך את השן לכמה חלקים, יעקור כל אחד מהחלקים בנפרד ויבצע הסרה של שורש השן.

כלומר, מדובר בהליך זעיר-כירורגי שמתבצע תחת הרדמה מקומית. ישנם מקרים בהם יש צורך בטשטוש (סדציה) כדי לבצע את העקירה בהרדמה מלאה.

מתי יש צורך בעקירה כירורגית?

עקירה כירורגית היא הליך נפוץ במיוחד עם שיני בינה. השיניים האלו מעוגנות בחוזקה במקומן, כך שעקירה רגילה היא אינה אפשרית. המלצה על עקירה כירורגית תינתן במקרים הבאים:

  • בעיות בשורש השן: מורכבות בשורש השן מובילה פעמים רבות לבעיות בעקירה. אם השורש שמחבר בין השן ללסת הוא עקום, שבור או כפוף – יש צורך לבצע עקירה כירורגית.
  • כתר שן הרוס: כתר השן (החלק העליון של השן שנראה לעין) מאפשר לאחוז בשן ולעקור אותה בקלות יחסית. אם כתר השן נהרס, רופא השיניים לא אינו יכול לאחוז בשן בצורה יציבה מספיק כדי לעקור אותה. אם זה המצב, יש לבצע עקירה כירורגית של השן.

עקירה כירורגית של שן בינה כלואה

מקרה נוסף שבו צריך לבצע עקירה כירורגית הוא במצב שן בינה כלואה. מה זאת שן בינה כלואה? כפי שהשם מרמז, שן בינה כלואה היא שן שכלואה בתוך עצם הלסת. מדובר לכאורה בבעיה פעוטה, אך זה לא כך. שיניים כלואות עלולות לגרום להתפתחות של מחלות חניכיים וגם לכאבים. בנוסף, המנח של שיני בינה כלואות בעצם הלסת מפריע למנח התקין של שאר השיניים. לכן, חשוב להסיר שיני בינה כלואות.

שיני בינה שלא בוקעות לחלל הפה דורשות עקירה באמצעות רופא שיניים מומחה. אם השן בקעה, ניתן לבצע את העקירה בהרדמה מקומית. אם השן לא בקעה, צריך לבצע עקירה כירורגית של שן בינה כלואה. בהליך הזה הרופא חושף את האזור שבו נמצאת השן. לאחר מכן, הרופא עוקר את השן ותופר את אזור הניתוח.

לאחר ההליך עלולים להתרחש דימומים, כאב, נפיחות, ואפילו קושי לפתוח את הפה. התופעות עוברות תוך שבוע עד 10 ימים, ולאחר מכן ניתן לחזור לפעילות מלאה. נכון, מדובר בהליך שעלול להיות לא נעים, אך אם מתעלמים משן בינה כלואה או שן בינה שמפריעה בחלל הפה – התוצאות עלולות להיות חמורות יותר.

Call Now Button