ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish
ArabicEnglishFrenchHebrewRussianSpanish

נשמח לעמוד לשירותכם ולייעץ בכל עת!

שתלים דנטאליים עשויים מטיטאניום ברוב המקרים, הם משמשים תחליף לשיניים שנשרו או נעקרו, ואנו נעזרים בהם בעיקר על מנת למלא את הצורך בעקבות אובדן שיניים. השתלים הדנטאליים מייצרים בסיס לשן קבועה, הם מושתלים בהליך כירורגי במקום השורש של השן שחסרה, וכך עוזרים לתאי העצב להתפתח ולחזק את המקום. בסיום תהליך שתל דנטאלי, השתל נראה כמו שן ומתפקד כמו שן לכל דבר. על התנאים הבסיסיים להשתלה, על בניית העצם, כיצד נמנע זיהומים וניערך להחלמה, ומהם סוגי השתלים – כל המידע במאמר שלפניכם.

 

מהם התנאים הבסיסיים להשתלה?

על מנת להתחיל הליך של שתלים דנטאליים יש לוודא כי סביבת הפה מוכנה למהלך הזה, הווה אומר מספיק עצם על מנת לתמוך בתהליך. במידה ואין מספיק עצם ניתן לבצע הליך של בניית עצם, עליו נפרט מיד. ניתן אגב לבצע הערכה של כמות העצם באמצעות הדמיה, וחשוב לדעת שאם אין מספיק עצם, יידרש הליך של השתלת עצם והכנת סינוס לקליטת השתלים.

מכיוון שמדובר בהליך כירורגי, על הרופא לדעת את ההיסטוריה הרפואית של המטופל, תרופות קבועות, הרגלי עישון ואלכוהול ולהתאים את הטיפול ואת האנטיביוטיקה. יש לבצע צילומי רנטגן כשלב ראשון, ולעיתים גם צילומי סי.טי.

מהי בניית עצם?

השתלה דנטאלית יכולה להיעשות רק כאשר יש מספיק עצם בלסת. כאשר אין מספיק עצם, יש לבנות אותה ולבצע השתלת עצם. מצב של מחסור בעצם יכול לנבוע מעקירה ישנה, דלקת סביב השן, מחלת חניכיים, קרבה לסינוס ועוד. בניית עצם מסייעת להכין את המקום להשתלה הדנטאלית, ולאחריה יש להמתין מספר חודשים על מנת שהעצם תיקלט היטב, בטרם יבוצע הליך השתלה דנטאלית.

מה חשוב לעשות על מנת למנוע זיהומים בחניכיים ובפה?

להצלחה מקסימלית של ההשתלה מקובל ליטול טיפול אנטיביוטי בעשרת הימים הסמוכים להשתלה. בנוסף, על המטופל לשטוף את הפה בחומר חיטוי על פי הנחיית הרופא, על מנת להפחית את הסיכוי לזיהום. חשוב מאוד לבצע את הפעולות הללו, בכדי לשמור על הפה ועל החניכיים באופן המקסימלי.

אילו סוגי שתלים קיימים?

סוגי השתלים העיקריים הקיימים הם שתלים קצרים וארוכים. השתלים הרגילים מחייבים עצם לסת באורך של 10 מ"מ לפחות, אולם לרוב המטופלים אין עומק עצם של 10 מ"מ, ולכן במקרה הזה מומלץ לבצע השתלה באמצעות שתלים קצרים, המיועדים גם לעצם בגובה של 5 מ"מ. השתלים הקצרים תומכים בשתל למרות שאין עצם עמוקה. השתלים הארוכים מוחדרים לעומר העצם ומתקבעים לעצם הלחי במקום לעצם הלסת.

 

כמה מילים על ההמתנה להחלמה

לאחר השתלה דנטאלית, יש להתנהל בעדינות בכל הנוגע לאוכל ולהיגיינת הפה. בסמוך להשתלה יש לאכול מזונות קרים ורכים בלבד. יום למחרת, יש לבצע שטיפות פה בנוזל שטיפה לפי הנחיית הרופא, ולצחצח שיניים כרגיל. ישנו סיכוי סביר כי הרופא ימליץ על נטילת אנטיביוטיקה 10 ימים לאחר ההשתלה, בסופם תתבצע הוצאת התפרים. אם תאם מרכיבים שיניים תותבות, הרופא ינחה אתכם להוציא אותן. במידה ומקום ההשתלה מדמם או שחום הגוף עולה, אם אתם חשים כאבים חריגים, גם לאחר נטילת משככי כאבים, יש ליצור קשר עם רופא השיניים.

והעיקר שנהיה בריאים!!

Call Now Button